FRC Multi Active Moisturiser

  • $35.00
    Unit price per 


APA KELEBIHAN MULTI ACTIVE MOISTURIZER BY FRC ??

 

Lepas tahu nanti mesti tak sabar2 nak try kan?

 

MULTI ACTIVE MOISTURIZER ni bukan moisturizer besher2 gaiss.. Serius bukan  sekadar melembapkan je.

 

BENEFITS FOR SKIN : 

100% original skincare product from Malaysia!

. Water-based moisturizer (pelembap muka)

. Control skin oil function (menghalang penghasilan minyak berlebihan pada kulit)

. Merawat skin

. High antioxidant

. Brighten skin tone (mencerahkan tona kulit)

. Anti pigmentation

. Anti aging

. Kecutkan jerawat

Dan banyak lagi....

Dirumus khas untuk memberi kelembapan maksima kepada kulit muka. For all skin type..

🤍 Diperkaya dengan PALMITOYL HEXAPEPTIDE-12

Iaitu sejenis bahan lipopeptide yang sangat penting dalam proses pembaharuan kulit. Palmitoyl Hexapeptide-12 dikatakan mampu merangsang kulit untuk menghasilkan elastin secara semulajadi. Elastin berfungsi untuk mengekalkan keanjalan kulit.

 Palmitoyl Hexapeptide-12 juga membantu kulit menyerap bahan aktif yang lain dengan lebih berkesan,dan seterusnya membantu mencerahkan kulit secara semulajadi.

🤍 Tambahan NIACINAMIDE atau vitamin B3 boleh mencerahkan age spot dan lighten discoloration of the skin.

Sangat berkesan untuk masalah hyperpigmentation sebab ia menurunkan bilangan melanin yang dihasilkan oleh melanocytes ( sel penghasil pigmen) sebanyak lebih dari separuh.

Tidak menyekat penghasilan melanin tapi ia mampu mengurangkan jumlah yang dapat sampai ke kulit.

Niacinamide adalah sangat stabil dan not affected by light or heat , tak seperti bahan kimia yang lain.

🤍Mengandungi #HyaluronicAcid. Dikatakan sangat berperanan dalam fungsi untuk melembapkan kulit dan juga merupakan salah satu agen anti penuaan yang terbaik. 

Melembabkan dan menghidratkan kulit. Kulit akan jadi lebih lembut, kenyal kerana ia juga berupaya meningkatkan pengeluaran kolagen. 

 

Selain tu, HA juga berperanan sebagai anti oksidan yang mampu melawan radikal bebas.

🤍Mengandungi #KojicAcid dihasilkan dari cendawan . Ia adalah second most common natural lightening agen. Kojic acid cerahkan kulit dengan menghalang penghasilan melanin dan menembusi lapisan atas kulit untuk membuat kulit nampak lebih cerah.

🤍Mengandungi #GLUTATHIONE membantu meneutralkan radikal bebas supaya kulit kekal halus, gebu, bersih serta mengurangkan garis halus dan tanda-tanda penuaan. 

🤍Mengandungi #ARBUTIN agar tona kulit lebih sekata dan memudarkan bintik-bintik gelap pada kulit muka.

🤍Mengandungi #VitaminC untuk memperbaiki kembali kulit kusam akibat sinaran UV.

Pelembap yang selesa digunakan, tidak meninggalkan rasa melekit dan cepat meresap ke dalam kulit.

Seriously dalam satu botol moisturizer ni korang akan dapat manfaat yang sangat bagus untuk kulit. Yang best nya cepat meresap,senang absorb dan tak melekit..Rasa instant refreshing gitew.. Result cenggini ha👍🏻👍🏻

 

#MultiActiveMoisturizer

#NotifikasiKKM

#LabTest

#Noparaben!